KESÄKALENTERI


Green Care toiminta on aina ammattillista, tavoitteellista ja vastuullista ja siinä korostuu yhteisöllisyys, osallisuus ja kokemuksellisuus. Toiminnallemme on myönnetty luonto- hoiva laatumerkki. 

Voit lukea laatumerkistä lisää tästä linkistä 

Meillä käy myös omaishoidon palveluseteli sekä henkilökohtainen budjetti!

Toimintapäivät:

ke 1.7 ikääntyneiden puutarhatoiminta 13-14

pe 3.7 hemmottelua ikäihmisille 13-14

ma 6.7 tarinallinen metsätuokio lapsille 15-16

ti 7.7 muistipolku ja laavuretki ikäihmisille 16-17

ke 8.7 musiikkirentoutus, soveltuu kaikille 16-17

to 9.7 kuvasuunnistus, soveltuu kaikille 13-14

ma 13.7 eläinavusteinen toiminta lapsille 13-14

ti 14.7 puutarhatoiminta ikäihmisille 13-14

ke 15.7 erätaitoretki yli 12v lapsille ja nuorille 15-16

la 18.7 saariretki omaishoitoperheille (säävarauksella) 

ma 20.7 pihapelit ja puutarhajumppa, soveltuu kaikille 13-14

Ilmoittaudu toimintapäiviin viimeistään kaksi päivää ennen toimintaa Riinalle puhelimitse 045- 3195 145

Eikö ajankohta sovi? Voit varata kaikkia toimintoja myös yksilökäynteinä: kotikäynnit 42€/h, muu toiminta 35€/h

Loppukesän toimintakalenterimme julkaistaan pian!


  • Ikääntyneiden puutarhatoiminta ke 1.7 klo 13.00-14.00

Viime kesänä pilotoitu ikäihmisten puutarha- toimintaryhmä sai suuren suosion ja toiminnan vaikuttavuus näkyi parempana mielialana ja toimintakykynä vielä monia päiviä varsinaisen toiminnan jälkeenkin!

Puutarhatoiminnan on tutkittu elvyttävän ikäihmisten kognitiivisia kykyjä ja vahvistavan hallinnan tunnetta ja identiteettiä sekä tuovan erilaisia aistivirikkeitä ja myönteisiä tunteita (Erja Rappe)

Tule tai tuo läheisesi työntämään sormet multaan ja nauttimaan puutarhan vehreydestä samalla virkistyen ja voimaantuen yhteisöllisessä toiminnassa!

Toiminnan hinta 25€/hlö sis. nokipannukahvit

paikka: Onnenpisaran tila, Laurniementie 12, Salosaari


  • Hemmotteluhetki ikäihmisille pe 3.7 klo 13.00-14.00

Onnenpisaran tilalla hemmotteleva jalkakylpy ja -hieronta (sään salliessa puutarhassa!), jonka jälkeen aidot nokipannukahvit sään salliessa nuotion äärellä sisältäen pienen makean leivonnaisen


Hinta 25€/hlö sisältäen tarjoilut ja tarvikkeet

Soveltuu myös liikuntarajoitteiselle!  • Tarinallinen metsätuokio lapsille ma 6.7 klo 15.00-16.00

Metsätuokio toteutetaan Lammassaaressa helpohkokulkuisessa maastossa. Tule mukaan kuulemaan mukaansatempaava tarina ja eläytymään siihen metsän lumoavaan ympäristöön! Tarina sisältää ohjaajan tuella tehtäviä harjoituksia, joissa lasten yhteistoiminta ja vuorovaikutussuhteet pääsevät kehittymään. Tarina ei ole liian jännittävä, joten se soveltuu myös pienemmille ja herkemmille lapsille, ikärajasuositus 6-12v, mutta osallistua voi myös muun ikäiset ja oma avustaja saa tarvittaessa tulla maksutta mukaan!

Retkelle mahtuu mukaan yhteensä kuusi lasta

Retken hinta on 25€/hlö   • Muistipolku ja laavuretki ikäihmisille ti 7.7 klo 13.00-14.00
Imatralla Seppoin polun esteettömässä ympäristössä toteutettava retki, jossa ensin kuljemme lumoavan metsikön läpi lintujen laulua ja puron solinaa kuunnellen tehden samalla muistia aktivoivia harjoitteita. Retken päätteeksi paistamme makkkarat (vaihtoehtoisesti myös muuta tarjottavaa mahdollisuus järjestää) nuotion äärellä


Retki soveltuu myös liikuntarajoitteisille, ohjaajamme antavat jokaiselle osallistujalle yksilöllistä tukea osallistumiseen toimintakyky huomioon ottaen!


Hinta 25€/hlö sis. retkieväät

  • Kuvasuunnistusta Onnenpisaran tilalla to 9.7 klo 13.00-14.00
Hauskaan kuvasuunnistukseen voi osallistua vaikka koko perhe yhdessä! Kuvasuunnistuksessa saat kuvien perusteella vinkkejä pihapiiriin piilotetuista rasteista ja rasteilla pääset ratkomaan erilaisia tehtäviä! Kuvasuunnistus kehittää mm. tarkkavaisuutta ja keskittymiskykyä sekä muistitoimintoja ja ongelmanratkaisu- kykyä. Ryhmässä toimiessa myös yhteistyötaitoja vaaditaan, ohjaajamme tukevat tarpeen mukaan!


Hinta 25€/hlö tai 35€/perhe (max 2 aik. ja 2 lasta)


  • Eläinavusteinen toiminta ma 13.7 klo 13.00-14.00

Onnenpisaran kiltit hevoset Veikko ja Nisse sekä Rellu ja Helmi- puput toivottavat sinut tervetulleeksi!

Toiminnan tavoitteena voi olla esimerkiksi syrjäytymisen ehkäisy, turvallisten vuorovaikutussuhteiden rakentuminen, itsetunnon koheneminen tai toiminnanohjaustaitojen harjoittelu. Mielekäs tekeminen tukee myös monipuolisesti motoristen taitojen kehittymistä.

Toiminta suunnitellaan yksilöllisten ja ryhmän toiveiden mukaan ja siihen kuuluu eläimiin tutustumista, hoitamista, ruokkimista ja toiminnallisia eläinavusteisia harjoituksia, joidem avulla voidaan harjoitella esimerkiksi rauhoittumista ja keskittymistä tai vaikkapa laskutehtäviä! Aiempaa hevoskokemusta ei tarvitse olla.

Mukaan mahtuu kolme 6-12v lasta, hinta 25€/hlö

Vastuuohjaajana toimii Riina Harinen (kuntouttava lähihoitaja, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja, luonnon hyvinvointivaikututen asiantuntija, eläintenkouluttaja)